Hjemmebagte knækbrød er nemme at bage, og et hit som snack, tilbehør eller i madpakken. Knækbrødene kan spises på et utal af måder, f.eks. med ost, smør, pålæg, hummus eller blot som de er. Pak dem i madpakken i AYA&IDA's Lunch Box, så holder de sig lækre og sprøde hele dagen.
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerne
1 dl havregryn
3,5 dl hvedemel
1 tsk fint salt
1 tsk bagepulver
1 dl olie (gerne en god, mild olivenolie)
2 dl vand
Tænd ovnen på 200 grader. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt olie og vand. Rør det hele godt sammen. Hvis dejen er lidt for tør, så tilsæt lidt mere olie. Konsistensen skal være som almindelig dej. Del dejen i to. Rul hver del ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på 2-3 mm. Kom den udrullede dej over på en bradepande og rids dejen i passende stykker med en pizzaskærer. Bag knækbrødet i 15-20 min i ovnen til de har fået lidt farve. Lad dem afkøle på en bagerist.