Risotto er simpelthen sådan en herlig ret og kan laves på uendelige måder. Her er risottoen med gulerod, men kan også sagtens laves med rødbede eller jordskokker. Den klassiske italienske risotto er en skøn og fyldig ret, som er meget mættende og et godt aftensmåltid, og så er resterne gode til madpakken dagen efter. I AYA&IDA's Food'ie holder risottoen sig frisk og varm i op til 8 timer.
Retten kan fint udgøre et måltid i sig selv eller kan serveres sammen med kød, salat eller brød.
300 g gulerødder
150 g risottoris
1 lille løg
1 spsk olivenolie
2 x 1 spsk smør
1 dl hvidvin
5 dl kyllingefond eller grønsagsfond
30 g revet parmasan eller vesterhavsost
1 spsk æbecidereddike
salt og peber
Topping:
Parmasan eller vesterhavsost
Persille
Skræl gulerødderne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre. Derefter blendes de til pure. Varm en dyp pande op og smelt smør og olie deri. Hak løget fint og steg dem på panden i 2 minutter. Kom risottorisene i panden og rør godt rundt, så alle risene er dækket af fedtstof. Lad dem suge fedtstof til sig i et minuts tid. Kom derefter hvidvin ved og lad det koge af. Tilsæt nu fond lidt ad gangen. Lad risene suge væsken til sig inden du tilfører mere fond. Fortsæt indtil der ikke er mere fond tilbage. Vend gulerodspure, revet ost og smør i risottoen og smag til med æblecidereddike, salt og peber. Anrettes i skåle med revet ost og persille.