En varm frokost er guld værd i disse måneder, og din krop fortjener et varmt måltid midt på dagen, med sæsonens, måske, bedste råvare – jordskokker.
Du skal bruge:
- 750 g jordskokker, skrællede
- 1 løg i tern
- 2 fed hvidløg
- 1 l bouillon
- salt & peber
- timian, gerne frisk
- saften af en halv citron
- 250 ml fløde
- 1 bdt. persille
- smagsneutral olie (olivenolie er fin)
- stegt parmaskinke
Sådan gør du:
Suppen:
- Skræl jordskokkerne, halver dem og kog med løg og hvidløg i ca. 30 min.
- Purer dem med en stavblender.
- Tilsæt så bouillon, salt, peber, timian og citron og kog det hele i 15 min.
- Tilsæt fløde og kog i 5 min.
Persilleolie:
- Skyld persillen, dyp den hurtigt i kogende vand og vrid fri for væde.
- Hak med en blender, tilsæt olien.
- Tilsæt salt og peber, smag til.
- Sigt olien i en sigte.
Velbekomme!
Psst… Brug suppen til aftensmåltidet, varm resterne op dagen efter og hæld over i din Food’ie, der holder på varmen i 8 timer. Toppingen kan du have med i de praktiske Snack Containers.