Søvn - dit vigtigste redskab til velvære

Søvn - dit vigtigste redskab til velvære

Gua Sha som selvforkælelse Reading Søvn - dit vigtigste redskab til velvære 2 minutes Next Opskrift på overnight oats

En god søvn er forudsætning for, at din krop, hjerne og mekanisme fungerer optimalt. Søvn er derfor fundamentet for et godt og sundt helbred. 

Er du frisk og veludhvilet, er du uden sammenligning bedst gearet til at klare hverdagens gøremål og udfordringer.  

Søvn er ikke kun en pause, men det er faktisk også under søvnen, at kroppen er mest aktiv. Under søvnen repareres vores hjerne og krop nemlig. Når vi sover, sænkes kropstemperaturen og energiforbruget nedsættes, hvilket giver kroppens celler en pause til at restituere og reparere dagens slitage. 

Hvis vi derimod ikke får nok søvn, har kroppen ikke nok tid til at restituere sig selv og hele de skader, der er kommet i løbet af dagen. Desuden vil vores immunforsvar blive svækket uden tilstrækkelig søvn gennem længere tid. 

                            

Det er derfor vigtigt at få nok søvn for det fysiske helbred og det mentale velvære. Det hjælper kroppen med at reparere sig selv, styrker immunforsvaret og reducerer inflammation. Det er forskelligt fra person til person, hvor meget søvn vi har brug for, men de fleste voksne vil have gavn af 7-9 timer om natten. 

Sigt efter at gå i seng og vågne på nogenlunde samme tid hver dag, og skab et miljø der fremmer god kvalitetssøvn - mørkt, stille og køligt.

                            

Du kan også lave en kop kamillete i din AYA&IDA CUP2GO inden sengetid. Den milde te med de gule blomster har nemlig en beroligende virkning og er derfor ideel som godnat te. Desuden viser forskning, at kamillete også forebygger diabetes, lindrer mavesmerter, reducerer kræftceller og fremmer sund hud. Det er blandt andet kamilleteens antiinflammatoriske, antimikrobielle og antioxiderende virkninger, der gør teen helbredende. 

                            

Du kan derfor roligt afslutte dagen med en kop kamillete. Det vil både forbedre din søvn og dit helbred. Og sørg også for at have en drikkeflaske stående med koldt vand til når du vågner efter en god skønhedssøvn.  

 

 

Danish Design

AYA&IDA is a danish family owned company