Nyd kartoffel-porresuppe, når det er koldt

Nyd kartoffel-porresuppe, når det er koldt

Kartoffel-porresuppe er en vinterklassiker i de fleste danske hjem. Og med god grund. Råvarerne er i sæson, og så er suppe bare hyggeligt, når det er koldt og gråt. Ja, og selvfølgelig så er suppen også ret skøn på dag 2 i Food’ien. Hvis du vil sikre rester til madpakken, kan du nemt blot tilsætte lidt flere grøntsager og lidt mere bouillon. 

Til 2 portioner skal du bruge: 
Smør 
1 løg 
3 fed hvidløg 
3 porrer af alm str 
5 kartofler af alm størrelse  
1 liter grønsagsboullion 
1,5 dl fløde (eller madlavningsfløde) 
1 tsk salt  
P
eber   

Topping: 
Stegt bacon, stegt chorizo eller croutoner 
Persille  

Sådan gør du: 
Svits løg og hvidløg i smør. Tilsæt så porrer og svits. Tilsæt grønsagsboullion og kartofler. Kog godt igennem så alt er mørt (ca 15 min). Blend suppen med stavblender og smag til med fløde, salt og peber. Svits lidt topping - hvad du har bacon, chorizo eller croutoner.  

Velbekomme! 

P.S. På dag 2 varmes suppen i gryde eller mikroovn og hældes på Food’ie. Husk små snacks “on the side”, så der er lidt, der knaser. Det kan være croutoner, bacon, nødder eller ristet sesam. 

Danish Design

AYA&IDA is a danish family owned company